top of page

INTEGRAL
EYE MOVEMENT 
THERAPY

De afkorting IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. In het kort is IEMT een methodiek waarin oogbewegingen worden toegepast en die wordt ingezet voor verandering van ongewenste, intens negatieve gevoelens en het bijwerken van identiteitsdelen. Zo geeft IEMT je de mogelijkheid om sterke, ongewenste emoties aan te pakken, te verminderen en te veranderen. Denk aan vastgeroeste emoties en belemmerende overtuigingen op basis van identiteit en zelfbeeld, of aan emotionele belasting door trauma’s en herinneringen.

Het verschil met de NLP-methode is dat IEMT direct werkt met het gevoelssysteem. Er hoeft dus niet eerst al pratend te worden gezocht naar de kern van het probleem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden gaan we terug naar de kern van het probleem, naar het moment van de herinnering en de hevige emoties die daarbij horen. Door oogbewegingen toe te passen op deze herinnering, stimuleer je je brein om breder te kijken, denken en voelen als het gaat om de herinnering. Op deze manier wordt de herinnering als het ware ‘opnieuw opgeslagen’, zonder emotionele lading en zonder impact. Je brein leert om op een andere manier te voelen of te zijn.

IEMT kan je helpen bij

(post-traumatische) stress

terugkerende ongewenste emoties en gevoelens

verwerking van ingrijpende levenservaringen

zoals verlies en trauma's

depressie

angst

“Je kunt niet veranderen wat je hebt meegemaakt, maar wel de gevoelens bijwerken die je daarbij ervaart”

pioenen

Hoe gaat het in z'n werk?

Je maakt een afspraak

Kun je wel een zetje in de juiste richting gebruiken? Neem contact met me op zodat we een afspraak kunnen plannen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te bepalen hoe we jouw persoonlijke doel kunnen bereiken. Weet je niet of IEMT de beste methode is voor jou? Dat bespreken we tijdens een inspiratiewandeling.

Behandel sessies

Komen we tot de conclusie dat IEMT inderdaad de beste methode is om jouw doel te bereiken? Dan adviseer ik een behandelplan met in de basis 3 of 5 sessies. Na afloop kijken we opnieuw naar waar je op dat moment staat, of je jouw persoonlijke doel hebt bereikt of dat je de juiste handvatten hebt gekregen om er zelf mee door te gaan.

Ontspanningsmassage

Een sessie kan emotioneel beladen of vermoeiend zijn. Indien je jouw innerlijke rust wilt herstellen na een IEMT-sessie, kun je deze afsluiten met een ontspanningsmassage in mijn praktijk.

bottom of page