top of page

INSPIRATIE
WANDELING

Loop je rond met een probleem, worstel je met gedachten, voel je je niet op je plek maar kun je er de vinger maar niet op leggen? Mijn missie is om samen met jou, als je door de bomen het bos niet meer ziet of even de weg kwijt bent, het juiste pad weer terug te vinden.

 

Een inspiratiewandeling is bedoeld om elkaar te leren kennen. In ongeveer 1,5 uur hebben we het al wandelend door het prachtige natuurgebied De Maashorst over wie je bent, waar je staat, waar je naartoe wilt en wat je belemmert om daar te komen. Misschien heb je aan deze wandeling genoeg en geeft het je dat ene duwtje in de rug dat je nodig had, misschien komen we tot de conclusie dat een vervolg met NLP of IEMT de manier is om jouw disbalans te herstellen.

Image by Dave Avram

NEURO
LINGUISTISCH
PROGRAMMEREN

NLP is een afkorting van Neuro-Linguïstisch Programmeren. Klinkt als een mond vol moeilijke woorden, maar de betekenis is relatief eenvoudig. Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. Over het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking op je dagelijks handelen. 

 

Met behulp van NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Je krijgt handvatten om er anders mee om te gaan en je krijgt een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

Met de NLP-techniek bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. 

INTEGRAL
EYE MOVEMENT 
THERAPY

De afkorting IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. In het kort is IEMT een methodiek waarin oogbewegingen worden toegepast en die wordt ingezet voor verandering van ongewenste, intens negatieve gevoelens en het bijwerken van identiteitsdelen. Zo geeft IEMT je de mogelijkheid om sterke, ongewenste emoties aan te pakken, te verminderen en te veranderen. Denk aan vastgeroeste emoties en belemmerende overtuigingen op basis van identiteit en zelfbeeld, of aan emotionele belasting door trauma’s en herinneringen.

Het verschil met de NLP-methode is dat IEMT direct werkt met het gevoelssysteem. Er hoeft dus niet eerst al pratend te worden gezocht naar de kern van het probleem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden gaan we terug naar de kern van het probleem, naar het moment van de herinnering en de hevige emoties die daarbij horen. Door oogbewegingen toe te passen op deze herinnering, stimuleer je je brein om breder te kijken, denken en voelen als het gaat om de herinnering. Op deze manier wordt de herinnering als het ware ‘opnieuw opgeslagen’, zonder emotionele lading en zonder impact. Je brein leert om op een andere manier te voelen of te zijn.

De ervaring leert dat een IEMT-sessie - indien nodig - ingezet kan worden tijdens een NLP sessie of gaandeweg een traject.

IEMT kan je helpen bij

(post-traumatische) stress

terugkerende ongewenste emoties en gevoelens

verwerking van ingrijpende levenservaringen

zoals verlies en trauma's

depressie

angst

“Je kunt niet veranderen wat je hebt meegemaakt, maar wel de gevoelens bijwerken die je daarbij ervaart”

VOETREFLEX
MASSAGE

Wist je dat veel mentale en lichamelijke ongemakken te herleiden zijn naar je voeten? Als je lichamelijke klachten ondervindt, weerspiegelt zich dat in de energiereflecterende punten van je voeten. Voetreflexmassage is een methode om de reflexen in je voeten te stimuleren om in corresponderende delen van je lichaam reacties op te wekken. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt dan door middel van specifieke handtechnieken gestimuleerd, wat zorgt voor ontspanning en deblokkering in de overeenkomstige lichaamsdelen. Voetreflexmassage brengt vastgeroeste processen, gevoelens en emoties weer in beweging.

Hieronder staan een aantal voorbeelden waarvoor voetreflex ingezet kan worden. Mocht jouw specifieke vraag er niet bij staan, neem gerust contact met me op! Er is namelijk veel mogelijk. 

Wanneer een voetreflex massage?

hoofdpijn & migraine 

spijsverteringsklachten 

ontregelde hormoonhuishouding

vermoeidheid, stress en spanningen

reumatische klachten

huidproblemen

Allergieën

DSC00462_edited.jpg
bottom of page