top of page

VOETREFLEX
MASSAGE

Wist je dat veel mentale en lichamelijke ongemakken te herleiden zijn naar je voeten? Als je lichamelijke klachten ondervindt, weerspiegelt zich dat in de energiereflecterende punten van je voeten. Voetreflexmassage is een methode om de reflexen in je voeten te stimuleren om in corresponderende delen van je lichaam reacties op te wekken. Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt dan door middel van specifieke drukpunten  gestimuleerd, wat zorgt voor ontspanning en deblokkering in de overeenkomstige lichaamsdelen. Voetreflexmassage brengt vastgeroeste processen, gevoelens en emoties weer in beweging.

Wanneer een voetreflex massage?

hoofdpijnklachten 

spijsverteringsklachten 

ontregelde hormoonhuishouding

vermoeidheid, stress en spanningen

spier- en gewrichtsklachten

hart- en longklachten

klachten aan blaas en nieren

reumatische klachten

wervelkolom

DSC00462_edited.jpg

Hoe gaat het in z'n werk?

Afspraak & anamnese

Tijdens de eerste kennismaking in mijn praktijk neem ik een anamnese bij je af. Zo kom ik meer te weten over je gezondheid, medicatie en klachten en kan ik op basis daarvan een behandelplan opstellen.

Behandel sessies

Na het opstellen van het behandelplan, kan ik gericht gaan masseren. Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten zal ik in eerste instantie 3 of 5 voetreflexmassages adviseren. Nadien beoordelen we of de klachten voldoende zijn verminderd, of dat meerdere massages nodig zijn.

Goed om te weten

Voetreflextherapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar een aanvulling daarop. Bij twijfel zal ik je altijd doorsturen naar een arts.

Voetreflex behandelingen zijn geschikt voor iedereen! Ik richt me op kinderen, jongeren en volwassenen. 

Tijdens de massage worden zowel onderbenen als voeten gemasseerd. Trek lekker zittende kleding aan die niet te veel knelt. Voor de hygiëne graag vooraf de voeten wassen.

Voetreflexmassage kan helpen bij heel veel verschillende soorten klachten. Staat jouw klacht niet in het rijtje hierboven? Neem ook dan contact met me op. Dan kijken we samen of we deze met voetreflexmassage kunnen behandelen.

bottom of page