top of page
Image by Dave Avram

NEURO
LINGUISTISCH
PROGRAMMEREN

NLP is een afkorting van Neuro-Linguïstisch Programmeren. Klinkt als een mond vol moeilijke woorden, maar de betekenis is relatief eenvoudig. Kort gezegd is NLP een methode die leidt tot inzicht en verandering in verbale en non-verbale communicatie die ontstaat na het binnenkomen en verwerken van prikkels. Met het ‘programmeren’ ervan, kunnen we op basis van inzicht effectief aan de slag om verandering aan te brengen in vaste patronen van denken en doen. 

Alle zintuiglijke informatie die binnenkomt in onze neuronen wordt via ons zenuwstelsel verwerkt in onze hersenen. Daar wordt de informatie gezeefd en geordend, en vormt de overgebleven informatie een soort film die zich voortdurend in onze hersenen afspeelt.

Aan deze film geven we betekenis en hechten we waarde. De betekenis die we geven aan de binnengekomen informatie uiten we via verbale en non-verbale communicatie zoals (lichaams)taal en intonatie . Op die manier maken we duidelijk welke betekenis we aan onze waarneming geven.

Hoe gaat het in z'n werk?

Je maakt een afspraak

Kun je wel een zetje in de juiste richting gebruiken? Neem contact met me op zodat we een afspraak kunnen plannen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te bepalen hoe we jouw persoonlijke doel kunnen bereiken. Weet je niet of NLP de beste methode is voor jou? Dat bespreken we tijdens een inspiratiewandeling.

Behandel sessies

Komen we tot de conclusie dat NLP inderdaad de beste methode is om jouw doel te bereiken? Dan adviseer ik een behandelplan met in de basis 3 of 5 sessies. Na afloop kijken we opnieuw naar waar je op dat moment staat, of je jouw persoonlijke doel hebt bereikt of dat je de juiste handvatten hebt gekregen om er zelf mee door te gaan.

Ontspanningsmassage

Een sessie kan emotioneel beladen of vermoeiend zijn. Indien je jouw innerlijke rust wilt herstellen na een NLP sessie, kun je deze afsluiten met een ontspanningsmassage in mijn praktijk.

bottom of page